Πληροφορίες για το Ναυάγιο

Μια απο τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου χαρακτηρίστηκε το Ναυάγιο της Ζακύνθου και όχι άδικα, ένα ευτυχές ατύχημα το 1982 κράτησε για πάντα εκεί το τσιγαράδικο καράβι «Παναγιώτης» με το λαθραίο του εμπόρευμα να στολίζει την υπέροχη αυτη παραλία με τη λευκή άμμο και τα καταγάλανα νερά.

Στην αρχή οι κάτοικοι είχαν θορυβηθεί εξαιτίας της περιβαντολλογικής καταστροφής που πίστευαν πως θα δημιουργούσε το συγκεκριμενο καράβι με το φορτίο του, και κατ επέκταση και στον τουρισμό του νησιού. Όμως λίγο καιρό μετά αποτέλεσε πόλο έλξης για τουρίστες εγχώριους και μη. Δεν είναι τυχαίο πως διεθνείς εφημερίδες την συγκαταλέγουν μέσα στις 23 ομορφότερες παραλίες του κόσμου, μια εξ αυτών και η Huffington Post η οποία την κατέταξε ως την ομορφότερη μεταξύ παραλιών του Μεξικό, της Αυστραλίας και των Σεϋχελλών.

Το κουφάρι του καραβιού αυτού σε συνδυασμό με το μαγευτικό τοπίο προκάλεσε και προσκάλεσε κόσμο στο νησί που κανείς δεν το περίμενε. Αν και η ομορφία του τοπίου υπήρχε απο πάντα, είναι μια παραλία που έχει δύσκολη προσβασιμότητα λόγω του γεωγραφικού της σημείου. Απο ξηράς θα πρέπει να φτάσεις στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών. Λίγο πιο κάτω από το μοναστήρι υπάρχει μια σιδερένια εξέδρα που κρέμεται στο κενό και απο το σημείο αυτό μπορείς να θαυμάσεις απο ψηλά την πανέμορφη παραλία με το ναυάγιο της αλλά χωρίς να μπορείς να κατέβεις σε αυτή.

Η συντομότερη διαδρομή προς το ναυάγιο είναι μέσω του Πόρτο Βρώμη.

Invalid Displayed Gallery